Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Frikom kupio Novu Slogu iz Trstenika

Frikom kupio Novu Slogu iz Trstenika

Industrija smrznute hrane Frikom kupila je za četiri miliona evra 70 odsto preduzeća Nova Sloga iz Trstenika. Preduzeće za proizvodnju, preradu i promet poljoprivrednih proizvoda Nova Sloga iz Trstenika, u čijem sastavu je fabrika vode mIvela, prodato je toj kompaniji uz obavezu investiranja 11,1 milion evra, kao i da sprovede minimalne obaveze iz socijalnog programa, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Na tender za prodaju 70 odsto kapitala Nove sloge, objavljen 28. marta, stigle su i ponude Delta agrara i konzorcijuma koji su činili Univerzal TPM iz Beograda" i kruševačka Plima M.

Preduzeće Nova sloga je ekskluzivni korisnik prava na eksploataciju vode na polju Mivela kod Veluća, osam kilometara od Trstenika. Eksploataciono polje obuhvata površinu od 4.125 kvadratih kilometara, navodi se u privatizacionom prospektu preduzeća.

Od 2001. do 2006. godine, Nova sloga je prosečno proizvodila 4,4 miliona litara vode "mivela" godišnje. "Mivela" ima visok nivo magnezijuma.

Tokom 2000. godine izgrađen je bunar za eksploataciju vode do dubine od 86 metara, a kapacitet punjenja je 2,3 litra u sekundi. Tom prilikom je izrađen i eleborat kojim je utvrđena značajna izdašnost izvora.

Nova sloga se pored toga što poseduje fabriku mineralne vode bavi skladištenjem i preradom poljoprivrednih proizvoda. Poseduje i vinski podrum sa destilerijom i punionicom pića kapaciteta 7.000 tona, sušaru i fabriku začina, čajeva i zrnastih proizvoda.

Više informacija o preduzeću "Nova Sloga" iz Trstenika

Izvor: B92

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum