Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Coca Cola zadovoljna rezultatima u Srbiji

Coca Cola zadovoljna rezultatima u Srbiji

Coca Cola HBC AG objavila je rezultate poslovanja u 28 zemalja, među kojima je i Srbija.

Na svim tržištima kompanija je zabeležila celokupni rast prodaje od 2,4%, dok je zarada po akciji iznosila 0,387 evra što predstavlja rast od 12,5%. Prihodi od prodaje Grupe u prvoj polovini 2016. godine iznosili su 3,04 milijardi evra a neto dobit 140 miliona. Brend Coca Cola zabeležio je rast prodaje od 0,3%, Cola Cola Zero 11,3% dok su brendovi Fanta i Schweppes zabeležili oko 5,0% povećanje. Povećanje prodaje u Srbiji, Rumuniji i Poljskoj nadmašuju blagi pad na tržištima Grčke, Italije i Rusije. Kada je Grčko tržište u pitanju, u kompaniji su zabrinuti zbog nestabilnosti bankarskog sektora koji može negativno da utiče na prihode potrošača i kretanje kapitala. Rast u Grčkoj usledio je nakon teškog prvog kvartala kada je zabeležen veliki pad. Najpoznatiji brend Coca Cola zabeležio je pad, dok Zero ima povećanje od 3,3%.

Izvršni direktor Coca Cola Hellenic, Dimitris Lois je izjavio: „Zadovoljni smo postignutim rezultatima u prvoj polovini godine. Zabeležili smo rast prodaje i prihoda. I pored teške situacije na tržištima poput grčkog, mi smo uvereni da ćemo na kragu godine biti više nego zadovoljni i da će ovo biti godina rasta“.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum