Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Kaufland: Novi hipermarketi i nova „Scan&Pay” usluga

Kaufland: Novi hipermarketi i nova „Scan&Pay” usluga

Ogranak Schwarz Grupe Kaufland povećava svoje prisustvo u regionu otvaranjem novih maloprodajnih objekata ali i uvođenjem novih digitalnih usluga.

Kaufland je u regionu prisutan u Rumuniji, Bugarskoj i Hrvatskoj. Na rumunskom tržištu trgovac je otvorio 110-ti hipermarket na 3.000 kvadrata sa 26.000 artikala u ponudi koji je doneo 80 novih radnih mesta. Novi objekat se nalazi u gradu Mangalia koji pored 40.000 stanovnika vikendom poseti i oko 4.000 turista.

Naša posvećenost očuvanja životne okoline ostaje jedan od prioriteta kompanije. U novi objekat ugrađen je savremeni EKO sistem za grejanje koji oporavlja toplotu iz rashladnih sistema i na taj način omogućava čuvanje prirodnih resursa i vodi odgovoran odnos prema očuvanju životne sredine. Novina je i uvođenje savremenog koncepta na odeljenju voća i povrća kao i drogerije, istakao je direktor korporativnih komunikacija Kaufland Rumunija, Valer Hancas.

Trgovac je uveo i novu uslugu „Scan&Pay” aplikaciju koja potrošačima omogućava skeniranje artikala putem mobilnog telefona i njegovo plaćanje. Iz Kauflanda su uvereni da će novom uslugom zadržavanja na kasama biti smanjena i za 30%. Aplikacija je još u pilot projektu koja je dostupna samo u jednom objektu, ali u Kauflandu veruju da će ona ubrzo zaživeti i da će biti dostupna potrošačima širom Rumunije. Usluga je razvijena u saradnji sa međunarodnim partnerima i dostupna je na Google Play/App Store.

Kompanija je u 2015. godine ostvarila promet od 9,2 milijardi leja što je povećanje od 20% u odnosu na 2014. godinu.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum