Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Cora zaboravila Srbiju ali investira u regionu

Cora zaboravila Srbiju ali investira u regionu

Hipermarketi francuske Core su građanima Srbije ostali upamćeni po pristupačnim cenama i raznovrsnoj ponudi na više desetina hiljada kvadrata širom Mađarske.

Nakon povlačenja sa mađarskog tržišta član Louise Delhaize Grupe je ostao prisutan na rumunskom tržištu sa 11 hipermarketa, od kojih je većina rasprostranjena u glavnom gradu Bukureštu.

Uspešno poslovanje u Rumuniji pokrenulo je i uvođenje novih usluga koje će ovaj trgovac ponuditi kupcima. Poslednja u nizu je CoraDrive usluga koja je nekoliko godina bila u fazi ispitivanja i razvoja. U pitanju je aplikacija koja potrošačima omogućava kupovinu artikala i odabir stanice uz hipermarket na kome želi da preuzme kupljenu robu. Aplikacija pored standardne ponude, kupcima na osnovu dosadašnjih kupovina predlaže pojedine artikle. U ponudi se nalaze hrana i piće, stvari za dom i porodicu, bebi i dečije stvari kao i pet shop. Iz Core su saopštili da su uložena velika sredstva u razvoj CoraDrive usluge i da očekuju veliki uspeh. Za sada je moguće preuzimanje kupljene robe u Bukureštu i Konstanci, a uskoro se očekuje da CoraDrive bude dostupna i u ostalim gradovima. Cora na rumunskom tržištu poseduje objekte “green hypermarket” koji imaju sertifikat energetske klase A i BREEAM.

Inače, ovaj trgovac je bio jedan od prvih koji je doneo odluku o ulasku na srpsko tržište nakon 2000. godine. Nažalost, zbog stanja u državi Cora je zatvorila svoje predsavništvo u Beogradu, a na mestu nesuđenog maloprodajnog objekta danas se nalazi auto salon. Najbliži hipermarket ovog trgovca se nalazi u rumunskom gradu Arad koji srpski građani ne posećuju u velikoj meri.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum