SPAR stigao u Istru

Interspar Pula ulaz

Prvi INTERSPAR hipermarket otvoren je u Puli u trgovačkom centru Mall of Pula, saopšteno je iz Spara za Retail Serbia.

Na Kaštanjeru, u ulici Rimske centurijacije 101 otvoren je prvi INTERSPAR hipermarket u Istri. SPAR Hrvatska je prvi INTERSPAR hipermarket otvorio pre 11 godina u Zadru. Prema rečima predsednika uprave, gospodina Helmuta Fenzla, od onda traje njihova potraga za adekvatnim zemljištem u Istri.

„Izuzetno smo zadovoljni što nam je investitor MID Grupacija svojom investicijom omogućio da prvi istarski hipermarket otvorimo u trgovačkom centru Pula City Mall jer je to nakon 10 godina potrage ispala daleko najbolja solucija“ - istakao je predsednik uprave SPAR Hrvatska, gospodin Helmut Fenzl.

U opremanje INTERSPAR hipermarketa uloženo je preko 25 miliona kuna. Naglasio je da je korišcena najmodernija tehnologija - Full LED rasveta kojom će se štedeti i do 15% električne energije. Osim toga, sistemom za korišcenje otpadne topline rashladnog sistema zagrejaće se topla voda, čime SPAR nastavlja svoju „zelenu“ misiju u očuvanju okoline.

U hipermarketu je trenutno zaposleno stotinak ljudi a pretpostavljaju da će se taj broj povećati, posebno tokom turističke zone. Naravno da su u SPAR-u izrazili zadovoljstvo što istarska turistička sezona traje duže nego drugde na obali. Pored toga, i ovog puta je SPAR nastavio sa svojom tradicijom dobrih poslovnih odnosa posebno sa lokalnim firmama kao što su Istarska pivara, Vinicola vinarija iz Labina, Puljanka-Brionka, Pisinium iz Pazina, Zigante, Marija testenine i Špin sirevi.

Na jučerašnjem svečanom otvaranju gospodin Fenzl zahvalio se gradu i županiji na podršci u realizaciji ovog objekta i izrazio nadu da će se dobra saradnja nastaviti. Prema njegovim rečima, SPAR će nastaviti širenje svoje prodajne mreže u Istri, pogotovo sa SPAR supermarketima koje planira otvarati u gradskim četvrtima, navode iz ove trgovačke kompanije.