Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti SPAR otvorio novi logistički centar, beleži rast i ušao na nova tržišta

SPAR otvorio novi logistički centar, beleži rast i ušao na nova tržišta

Trgovačka kompanija Spar International saopštila je da je zabeležila rast prometa u pojedinim istočnim državama, ali i u saradnji sa franšiznim partnerima otvorila prve maloprodajne objekte na novim tržištima.

Pod licencom Spar, otvorena je prva prodavnica ovog poznatog maloprodajnog lanca u Gruziji, saopšteno je iz Spara. Prvi supermarket koji je otvoren u saradnji sa partnerima iz Gruzije nalazi se u zapadnom delu zemlje, u gradu Zugdidi. Na 197 kvadratnih metara potrošačima je u ponudi raznovrstan izbor voća i povrća, mesa, mlečnih proizvoda i ribe. Kupci su izrazili zadovoljstvo širokom spektru proizvoda i njihovom kvalitetu, navodi trgovačka kompanija. U realizaciji projekta veliku podršku pružili su Spar International i Spar Rusija. Podrška je najviše pružena u pogledu rasporeda asortimana u prodavnici i dizajnu prodavnice. Projekat širenja franšiznih prodavnica pod Spar licencom nastaviće se i ubuduće. 

Kada je rusko tržište u pitanju, Spar je u saradnji sa 12 partnera zabeležio rast prometa od 19%. Tokom prošle godine, partneri Spara su u Rusiji otvorili 75 novih supermarketa i tako došli do ukupne maloprodajne mreže koja broji 420 objekata koji se prostiru na 294,740м2. Partneri posluju pod svim formatima ovog lanca, a to su: SPAR Express, SPAR, EUROSPAR i INTERSPAR.

SPAR Austria logistics centre Ebergassing

Spar je tokom ovog leta otvorio i najmoderniji logistički centar u Evropi u koji je investirao 85 miliona evra. Centar se nalazi u gradu Ebergassing, u donjoj Austriji, a počinje sa radom 2017. godine. Novi objekat je jedan od najvećih inovativnih logističkih centara na svetu i urađen je u saradnji sa partnerom Knapp AG.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum