SPAR otvorio novi logistički centar, beleži rast i ušao na nova tržišta

SPAR zugdidi team

Trgovačka kompanija Spar International saopštila je da je zabeležila rast prometa u pojedinim istočnim državama, ali i u saradnji sa franšiznim partnerima otvorila prve maloprodajne objekte na novim tržištima.

Pod licencom Spar, otvorena je prva prodavnica ovog poznatog maloprodajnog lanca u Gruziji, saopšteno je iz Spara. Prvi supermarket koji je otvoren u saradnji sa partnerima iz Gruzije nalazi se u zapadnom delu zemlje, u gradu Zugdidi. Na 197 kvadratnih metara potrošačima je u ponudi raznovrstan izbor voća i povrća, mesa, mlečnih proizvoda i ribe. Kupci su izrazili zadovoljstvo širokom spektru proizvoda i njihovom kvalitetu, navodi trgovačka kompanija. U realizaciji projekta veliku podršku pružili su Spar International i Spar Rusija. Podrška je najviše pružena u pogledu rasporeda asortimana u prodavnici i dizajnu prodavnice. Projekat širenja franšiznih prodavnica pod Spar licencom nastaviće se i ubuduće. 

Kada je rusko tržište u pitanju, Spar je u saradnji sa 12 partnera zabeležio rast prometa od 19%. Tokom prošle godine, partneri Spara su u Rusiji otvorili 75 novih supermarketa i tako došli do ukupne maloprodajne mreže koja broji 420 objekata koji se prostiru na 294,740м2. Partneri posluju pod svim formatima ovog lanca, a to su: SPAR Express, SPAR, EUROSPAR i INTERSPAR.

SPAR Austria logistics centre Ebergassing

Spar je tokom ovog leta otvorio i najmoderniji logistički centar u Evropi u koji je investirao 85 miliona evra. Centar se nalazi u gradu Ebergassing, u donjoj Austriji, a počinje sa radom 2017. godine. Novi objekat je jedan od najvećih inovativnih logističkih centara na svetu i urađen je u saradnji sa partnerom Knapp AG.

Pripremio: Žarko Grozdanić