Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti SPAR ulazi na još jedno balkansko tržište, da li će i u Srbiju?

SPAR ulazi na još jedno balkansko tržište, da li će i u Srbiju?

Trgovačka kompanija Spar planira da velikim investicijama osvoji još jedno tržište na Balkanu.

Kompanija Balfin Group potpisala je ovog leta ugovor sa Spar International o otvaranju franšiznih Spar objekata na teritoriji susedne Albanije. U Tirani je pre nekoliko dana otvoren i prvi Interspar objekat koji se nalazi na mestu nekadašnjeg Carrefour hipermarketa u šoping mall-u TEG. Iz kompanije su saopštili da će tokom ove i naredne godine otvoriti 100 supermarketa i 10 hipermarketa širom zemlje čime će postati najveći trgovinski lanac. Balfin Group planira da potrošačima ponudi širok asortiman proizvoda iz zapadnih zemalja po pristupačnim cenama uz brojne promocije. Planirano je da se nakon otvaranja dva Interspar hipermarketa krene sa širenjem mreže i supermarketa. Grupa će u otvaranje objekata investirati 50 miliona evra.

Spar International sa sedištem u Holandiji, jedna je od najvećih trgovačkih kompanija na svetu koja je prisutna sa 12000 objekata u više od 40 zemalja. Kroz Spar-ove prodavnice svaki dan prođe 12 miliona potrošača. Tokom 2008. godine, filijala Spara u Austriji je bila zainteresovana za ulazak na srpsko tržište otvaranjem objekata u Subotici, Novom Sadu i Beogradu ali je odustala nakon detaljnog ispitivanja u kome su se pojavljivali brojni problemi. Ukoliko bi se sada Spar odlučio da dođe u Srbiju, povećao bi konkurentnost i ponudio više proizvoda na tržištu, ipak, za sada nema zvaničnih najava o dolasku ovog poznatog svetskog lanca i kod nas.

Kada su u pitanju ostala tržišta u okruženju, pored Hrvatske i Slovenije u kojima kompanija širi maloprodajnu mrežu, Spar pravi snažnu ekspanziju i u Mađarskoj kroz otvaranje Spar i Interspar objekata, ali i Spar Express marketa koji su smešteni na OMV pumpama. Do kraja godine, Spar će sa svojim marketima biti prisutan na 65 pumpi širom Mađarske. Najveći konkurent Spar-u i OMV-u je MOL koji je ove godine preuzeo benzinske stanice u vlasništvu italijanske Enitol Grupe čime će proširiti i svoj Fresh Corner maloprodajni brend.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum