Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti IMMOFINANZ otvorio kancelariju u Beogradu i najavio izgradnju još deset retail parkova u Srbiji

IMMOFINANZ otvorio kancelariju u Beogradu i najavio izgradnju još deset retail parkova u Srbiji

IMMOFINANZ, austrijska kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina čije su aktivnosti fokusirane prvenstveno na maloprodajne, kancelarijske i logističke segmente, otvorila je svoju kancelariju u Beogradu.

U prisustvu brojnih gostiju, predstavnika privatnog i javnog sektora, predsednik izvršnog odbora kompanije IMMOFINANZ, Ditmar Rajndl (Dietmar Reindl), održao je govor dobrodošlice.

Veoma smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima u Srbiji u kojoj smo prisutni sa tri retail parka STOP SHOP u Čačku, Nišu i Valjevu. U Srbiji planiramo velike investicije, trenutno smo u pregovorima za tri do pet novih lokacija na kojima će se nalaziti novi STOP SHOP parkovi. Do sada smo na srpskom tržištu investirali 30 miliona evra, a u narednih nekoliko godina planiramo da izgradnjom još deset retail parkova investiramo od 100 do 150 miliona evra. Za sada će kancelarija u Beogradu biti zadužena samo za srpsko tržište, a ukoliko se pojavi interes za ulaganjem i na tržištima u okruženju, ona će biti zadužena i za njih. Sa centralom u Beču koja je smeštena u dve poslovne kule, knjigovodstvena vrednost kompanije sa maloprodajnim i kancelarijskim prostorima iznosi 5,5 milijardi evra, istakao je Ditmar Rajndl.

Na naše pitanje da li će Immofinanz pokušati da dovede novi lanac drogerija ili supermarketa koji ne posluju na srpskom tržištu, što bi bilo veliko osveženje na njemu, on je dodao: "Veliki trgovački lanci iz zapadne Evrope nemaju planove za ulazak na srpsko tržište u narednih nekoliko godina. Mi trenutno sarađujemo sa lancima Dis i Idea i za sada će ostati fokus na saradnji sa njima, ali svakako ukoliko se pojave novi lanci, mi smo spremni za saradnju i sa njima."

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum