Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Veliki mađarski trgovac sa 100 marketa odlazi u stečaj

Veliki mađarski trgovac sa 100 marketa odlazi u stečaj

I pored toga što gotovo svi trgovinski lanci u Mađarskoj beleže rast prometa i ostvarenu dobit, to ipak ne važi i za trgovačku kompaniju Paloc koja je jedna od najvećih franšiznih partnera CBA i koja ima rasprostranjenu mrežu od 100 supermarketa.

Sa velikim brojem objekata i 1300 radnika, Paloc je najbitniji partner CBA u istočnoj Mađarskoj. Kompanija je pre nekoliko dana i zvanično podnela zahtev za pokretanje stečaja a zaposleni se nadaju da će im preostala dugovanja biti isplaćena iz stečajnog fonda. U protekle tri godine, trgovac je poslovao sa velikim gubitkom, a samo tokom prošle godine on je iznosio 1,9 milijardi forinti. U supermarketima ovog lanca roba pristiže u sve manjim količinama što može da se vidi i po praznim rafovima na kojima su uglavnom ostali proizvodi sa dužim rokom trajanja.

Još uvek se ne zna i da li već ima zainteresovanih lanaca za prezimanje objekata. Podsetimo, nemački ALDI planira da u narednih nekoliko godina napravi još snažniju ekspanziju na mađarskom tržištu na kome bi poslovao sa ukupno 250 marketa. Velike investicije najavljuje i SPAR Austria koji je pre samo nekoliko dana otvorio supermarket na mestu nekadašnjeg CBA maloprodajnog objekta.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum