Prvi saznajemo: Veliki proizvođač napušta proizvodnju mleka!

Mleko

Grčko tržište maloprodaje pretrpeće još jedan veliki šok. Nakon što se nedavno poznata mlekarska industrija Fage povukla iz proizvodnje mleka, uskoro će isto učiniti još jedan poznati mlekarski gigant NOYNOY, čiji su proizvodi rasprostranjeni u svim delovima zemlje, u supermarketima, na kioscima i u velikim objektima.

Podsetimo, Fage se nedavno povukao potpuno iz proizvodnje svežeg mleka prodavši fabriku u mestu Amintaio svom konkurentu mlekarskoj kompaniji DODONI. Proizvođač NOYNOY nakon što je iscrpeo sve opcije i nakon neuspelih visokobudžetnih kampanja uradiće isto. Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, prestanak proizvodnje očekuje se u naredne dve nedelje. Iz mlekarske kompanije su ukratko saopštili da će nakon prestanka proizvodnje, ostati da sarađuju sa dosadašnjim dobavljačima i da će nastaviti proizvodnju drugih proizvoda. NOYNOY poseduje velika proizvodna postrojenja u gradu Patra, ali kako su dodali iz kompanije za sada se fabrika neće gasiti.

Na Grčkom tržištu mleka u poseldnje dve godine zabeležen je veliki pad prodaje, a samo u prvih sedam meseci on iznosi 16%. Mnogi ocenjuju da je do velikog pada doveo i kolaps Marinopoulosa.

Pripremio: Žarko Grozdanić