Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Akcionari Ine prihvatili ponudu MOL-a

Akcionari Ine prihvatili ponudu MOL-a

Institucionalni ulagači sa najvećim udelom Ininih akcija u portfelju su se na zajedničkom sastanku dogovorili da prihvate ponudu mađarskog Mola. AZ penzijski fond, brokerska kuća Auktor, Erste invest, PBZ Invest i PBZ penzijski fond navode da će zbog novonastale krize na svetskom tržištu u poslednje tri sedmice i odluke američkog Kongresa prihvatiti Molovu ponudu od 2.800 kuna (394,3 evra) za akcije Ine, ističe se u zajedničkom saopštenju.

Veliki ulagači i dalje smatraju da ponuđena cena od 2.800 kuna ne predstavlja fundamentalnu vrednost akcije hrvatske naftne kompanije. Svaki od institucionalnih ulagača će odlučiti koji udeo Ine prodaje mađarskom Molu, a koji zadržava u portfelju.

Fondovi i navedena brokerska kuća se nadaju da će se dalji tok privatizacije Ine odvijati pod povoljnijim tržišnim uslovima i da će biti postignuta viša cena zbog koje će Mol morati da nadoknadi razliku onima koji akcije budu prodali tokom aktuelne javne ponude (IPO).

Izvor: B92

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum