Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Šabac: Zatvoren Dis, otvoren Gomex, stiže Lidl...

Šabac: Zatvoren Dis, otvoren Gomex, stiže Lidl...

Tempo, Roda, Idea, Aman Plus, Vum (DTL), Gomex, Maxi, samo su neki od prisutnih maloprodajnih lanaca u Šapcu. Na trgovačkoj karti ovog grada više nema domaćeg trgovca Dis-a, koji je nedavno zatvorio hipermarket. 

Oštra konkurencija u gradu koji sa okolinom broji više od 100.000 stanovnika izbacila je sa tržišta domaći Dis. I pored dobrog pozicioniranja u ostalim delovima Srbije, lanac nije izdržao jaku konkurenciju sa objektom u koji je investirao više miliona evra. Dis nastavlja ekspanziju u centralnoj Srbiji, Vojvodini i Beogradu u kome je pre nekoliko dana otvorio novi objekat u Borči. Do sada su u ovom prigradskom beogradskom naselju bili prisutni Roda, Maxi i Aman, a da prostora za širenjem ima, govorila je i slika sa otvaranja Dis marketa u kome se u redovima na kasama čekalo i više od pola sata.

Da je tržište Šapca za domaće lance i dalje zanimljivo, govori i nedavna vest da je trgovac Gomex otvorio svoj najveći maloprodajni objekat u svom sistemu baš u ovom gradu. Vlasnik i direktor kompanije Gomex, Goran Kovačević, je na otvaranju izjavio da će im Lidl biti prvi komšija i da pored toga što je u pitanju velika trgovačka kompanija, da će Gomex ponudom i cenovnom politikom privući veliki broj potrošača. U Šapcu posluje Roda sa velikim megamarketom, Idea sa dva supermarketa, Tempo centar u sklopu Capitol Retail Parka, Maxi supermarketi kao i bivši objekat Interexa, današnji Aman Plus. Šabački trgovac Vum, članica DTL-a i dalje igra bitnu ulogu u gradu kao i u okolnim mestima sa više desetina marketa.

Nemačka kompanija Lidl završava izgradnju objekta u Šapcu na placu koji je platila 100 miliona dinara. Da li će dolazak Lidl-a u ovaj grad primorati da se neko od konkurenata povuče ili će poslovnom politikom zadržati kupce, ostaje da se vidi kada se u ovom gradu ali i širom zemlje otvore prvi objekti ovog lanca koji trenutno broji 10.000 filijala širom Evrope.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum