Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Prodaje se nemački lanac supermarketa Kaiser's Tengelmann

Prodaje se nemački lanac supermarketa Kaiser's Tengelmann

Nemački lanac supermarketa Kaiser's Tengelmann uskoro bi mogao da dobije novog vlasnika, a u opasnosti da ostane bez posla nalazi se njegovih 8.000 radnika.

Zainteresovane kompanije pozvane su da dostave ponude za svaku od 450 prodavnica koje su rasprostranjene širom države. Nemačka kancelarka, Angela Merkel, pozvala je trgovačke kompanije da pronađu kompromis kako bi se sačuvala radna mesta. U pregovorima se trenutno nalaze trgovci Edeka, Rewe, Markant i Norma kako bi se pronašlo rešenje.

Kaiser's Tengelmann se nalazi u veoma teškoj situaciji. Poslovanje je otežano velikim gubitkom ali i ranijim odbijanjem Komisije za zaštitu konkurencije da se lanac u potpunosti spoji sa Edekom. U trgovinskom lancu je zaposleno više od 15.000 radnika a da izgube svoja radna mesta prilikom prodaje očekuje se za više od polovine radne snage.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum