Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Ekskluzivno: Ahold Delhaize preuzima grčki Masoutis za 350 miliona

Ekskluzivno: Ahold Delhaize preuzima grčki Masoutis za 350 miliona

Trgovačka kompanija AB Vassilopoulos u vlasništvu Ahold Delhaize Grupe želi da preuzme grčki maloprodajni lanac Masoutis, saznaje Retail Serbia.

Obe kompanije još uvek ne žele da saopšte bilo kakve informacije o pregovorima o preuzimanju Masoutisa od strane Ahold Delhaize. Međutim, iz menadžmenta Masoutisa su više puta tokom ove godine izjavljivali da je njihova kompanija privukla veliki broj zainteresovanih strana. Ukoliko dođe do spajanja, AB Vassilopoulos bi pojačao svoje prisustvo u severnom delu zemlje u kome nema veliki broj maloprodajnih objekata. Kako Portal Retail Serbia nezvanično saznaje, Ahold Delhaize je za preuzimanje Masoutisa ponudio između 300 i 350 miliona evra.

Operativni direktor kompanije AB Vassilopoulos, L. Brattakos je izjavio da kompanija nastavlja da širi maloprodajnu mrežu i da je spremna na nove akvizicije koje mogu da dopinesu zdravom razvoju kompanije.
Masoutis na domaćem tržištu poseduje oko 260 prodavnica i ostvaruje promet od oko 750 miliona evra. AB Vassilopoulos poseduje 365 prodavnica i ostvaruje promet od oko 2 milijarde evra.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum