Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Britanski lanac supermarketa Tesco ostvario rast profita

Britanski lanac supermarketa Tesco ostvario rast profita

Vodeći britanski lanac supermarketa Tesco je objavio rast polugodišnjeg profita uprkos lošoj situaciji u globalnom maloprodajnom sektoru. To je, kako ističu analitičari, jedna od retkih dobrih poslovnih vesti u periodu naglog pogoršanja globalne finansijske krize. U saopštenju Teska se navodi da je u periodu od šest meseci, zaključno sa avgustom, ta kompanija ostvarila profit od 2,64 milijarde dolara ili 11,3 odsto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Rast profita je posledica odlične prodaje na svetskom tržištu, saopštio je britanski trgovinski lanac, koji je u poslednjih nekoliko godina otvorio prodajne objekte u istočnoj Evropi, Aziji, Kini, pa čak i SAD.
Ankete su pokazale da potrošači u Velikoj Britaniji sve više okreću leđa skupljim supermarketima, kako bi se lakše izborili sa rastućim cenama hrane.

Izvršni direktor Teska Teri Lejhi je izjavio da taj trgovinski lanac "ima najviše uspeha na zahtevnim tržištima" i da može da odgovori na promene potrošačkih zahteva. "Zbog tog razloga smo ove godine napredovali, uprkos krizi na svetskom tržištu i beleženju očekivanih gubitaka na početku poslovanja u SAD", naveo je Lejhi.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum