Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Rewe Grupa zatvara XXL Mega Discount objekte

Rewe Grupa zatvara XXL Mega Discount objekte

Rewe Grupa je saopštila da odustaje od svog maloprodajnog brenda XXL Mega Discount. Veći broj objekata biće rebrendirano u Penny Market, dok će jedan manji broj biti prodat.

Filijala kompanije u Rumuniji je navela i da će rebrendiranje započeti krajem ove godine, kao i da će objekti pod Penny brendom biti otvoreni početkom sledeće. Iz Trgovačke grupe su dodali da je razlog za ovakav potez taj što je Penny bolje pozicioniran na tržištu, povećava efikasnost cele kompanije, podržava najnovije trendove potrošača ali i što se u njima smanjila razlika između diskonta i supermarketa. Prodavnice XXL Mega Discount prostiru se na površinama između 1000 i 1400 kvadrata.

Rewe Grupa je u septembru otvorila novi 180. po redu Penny market u mestu Magurele. Objekat na 1600 kvadrata nudi širok asortiman proizvoda. U 2015. godini, Grupa je u Rumuniji ostvarila promet od 2,65 milijardi leja i ostvarila dobit od 12,86 miliona, što čini pad od 13% u odnosu na 2014. godinu. Kompanija u Rumuniji zapošljava 3500 radnika.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum