METRO: Investiraćemo još 100 miliona evra u Grčko tržište

Metro C&C Grcka

Grčka METRO Grupa saopštila je da završava rebrendiranje bivših Veropoulos objekata koje je preuzela početkom godine, ali i najavila velike investicije do 2018. godine.

Iz menadžmenta su istakli da je ovo bio jedan veoma zahtevan posao. Pored rebrendiranja, bivši Veropoulos objekti su renovirani sa ugrađenom najnovijom tehnologijom, izvršene su velike promene na enterijeru, uvedeni su novi kompjuterski sistemi, dok su zaposleni prošli kroz obuku u skladu sa principima i filozofijom kompanije prema kupcima. Pored preuzimanja 142 supermarketa, Metro je nastavio da investira u širenje mreže sa otvaranjem maloprodaja na novim lokacijama. Novi supermarketi se nalaze u mestima Halandri (Atina), Patra, Megara, a poslednji u nizu otvorenih objekata nalazi se u severnom predgrađu Atine.

METRO je najavio da će do 2018. godine investirati dodatnih 100 miliona evra u nove projekte. My Market je danas prisutan na više od 230 lokacija širom zemlje i zapošljava 9.200 radnika.
Trgovačka kompanija METRO ove godine obeležava 40. godina postojanja. Pored My Market supermarketa koji se prostiru na površinama od 1000 do 1200 kvadrata, trgovac posluje i kroz METRO Cash&Carry za profesionalne kupce koji zauzimaju površinu od 2500 do 3500 kvadrata.

Podsetimo, kompanija Veropoulos je nakon prodaje svih supermarketa u Grčkoj nastavila svoje poslovanje u Srbiji i Makedoniji na kome poseduje Super Vero, VERO i franšizne Jumbo objekte.