Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Promet robe u Srbiji veći za 8 posto u poređenju sa prethodnom godinom

Promet robe u Srbiji veći za 8 posto u poređenju sa prethodnom godinom

Promet robe u trgovini na malo u septembru 2016. godine u odnosu na septembar 2015. godine, veći je u tekućim cenama za 8%, a u stalnim cenama za 8,1%, navodi se u saopštenju Republičkog zavoda sa statistiku.

U Republici Srbiji se u septembru 2016. godine u poređenju sa prethodnim mesecom, promet robe smanjio u tekućim cenama za 4,1%, a u stalnim cenama za 3,9%. Promet robe u trgovini na malo u periodu januar - septembar 2016, u odnosu na isti period 2015. godine, veći je u tekućim cenama za 7,1%, a u stalnim cenama za 8%.

Kako se navodi, promet u trgovini na malo (oblast 47 KD) dobijen je na osnovu statističkog istraživanja „Mesečni izveštaj trgovine na malo“, realizovanog na uzorku, i na osnovu prijava PDV-a dobijenih od Poreske uprave.

Indeksi prometa robe u stalnim cenama dobijeni su deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama odgovarajućim indeksima potrošačkih cena, iz kojih su isključeni: voda (iz komunalnih sistema), struja i motorna vozila, motocikli i delovi.

Izvor: RSZ

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum