Makedonski KAM Market ulazi na tržište Kosova

Kam market i Diambe market

KAM Market uskoro otpočinje svoju ekspanziju na tržištu *Kosova, saopšteno je iz novootvorene filijale u Prištini.

Najveći makedonski diskonter preuzeće maloprodajne objekte lanca Diambe koji se povukao sa tržišta *Kosova i fokus prebacio na susednu Albaniju. Kako je saopšteno, prvi objekti biće otvoreni u Prištini, Uroševcu i Lipljanu a u ponudi će se pored širokog izbora robnih marki ovog lanca naći i brendirani artikli koji će zadovoljiti potrebe potrošača na Kosovu. Trgovac trenutno zapošljava radnike u svim sektorima, dok se zvanični sajt nalazi u fazi pripreme. Poznati makedonski lanac posluje u 18 gradova na 62 lokacije na matičnom tržištu. Kako je ranije saopšteno, u planu trgovačke kompanije je da otpočne svoje poslovanje i u Bugarskoj.

KAM market osnovan je 1999. godine otvaranjem prvog diskonta u Skoplju. Nakon 16 godina ekspanzije danas je jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Makedoniji koji zapošljava više od 600 radnika.
Diambe nastavlja svoje poslovanje u Albaniji sa ukupno sedam diskonta. U albanskom Aldiju, kako ga zovu, nalazi se veliki izbor artikala iz Srbije, pre svega konditorskih proizvoda i hemije.