Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Kompanija IMMOFINANZ proširuje STOP SHOP brend na 66 retail parkova

Kompanija IMMOFINANZ proširuje STOP SHOP brend na 66 retail parkova

Kompanija IMMOFINANZ nastavlja širenje brenda STOP SHOP akvizicijom osam ritejl parkova u Slovačkoj i Mađarskoj.

Otkupna vrednost stečenih nekretnina iznosi približno 79 miliona evra. Kapacitet popunjenosti novih ritejl parkova je gotovo 98% dok je godišnji prihod od iznajmljivanja od oko 6.6 miliona evra. Preuzimanje će biti sprovedeno u nekoliko koraka, zaključno sa prvim kvartalom 2017. godine. STOP SHOP portfolio kompanije IMMOFINANZ će tada pokrivati 66 lokacija u sedam zemalja sa približno 449 hiljada kvadratnih metara zakupnog prostora i knjigovodstvenom vrednošću od preko 600 miliona eura. Istovremeno, novi projekti u Srbiji i Poljskoj su već u pripremnoj fazi.

„Ove akvizicije predstavljaju odličan dodatak našem STOP SHOP portfoliju u Slovačkoj i Mađarskoj. Kvalitetne lokacije, uspešno dosadašnje poslovanje, povoljno konkurentsko okruženje i dokazno kvalitetna kombinacija zakupaca, govore u prilog ovih investicionih mogućnosti sa atraktivnom cenom.”, komentar je Olivera Šumija (Oliver Schumy), generalnog direktora kompanije IMMOFINANAZ. „Naš cilj je da u narednim godinama povećamo broj STOP SHOP parkova na preko 100, kroz sopstvene projekte, ali i dalje akvizicije.“

Paket kupljenih nekretnina u Slovačkoj uključuje šest ritejl parkova u gradovima Bardjejov, Mihalovce, Prievidza, Rožnjava, Prešov i Bratislavska Rača. Prodavac je austrijska kompanija WM invest LtD. „Ovih šest nekretnina se nalaze na utvrđeno dobrim maloprodajnim lokacijama i imaju veoma visoku stopu popunjenosti“, objasnio je Mihael Vakolbinger (Michael Wakolbinger), izvršni direktor kompanije prodavca. Ovim preuzimanjem, portfolio ritejl parkova kompanije IMMOFINANZ u Slovačkoj se povećao na 16 lokacija sa 112 hiljada kvadratnih metara prostora namenjenog zakupu.
Druga akvizicija uključuje ritejl parkove u mađarskim gradovima Hatvan i Solznok. Prodavac je kompanija Real 4 You Immobilien LtD. U Mađarskoj, STOP SHOP brend će sada poslovati na 14 lokacija sa 128 hiljada kvadratnih metara zakupnog prostora.

Svaka od osam stečenih nekretnina ima između 7 i 9,3 hiljade kvadratnih metara prostora namenjenog zakupu kao i atraktivan miks postojećih zakupaca, poput kompanija Deichmann, Takko, JYSK i C&A po kojima je brend STOP SHOP već postao poznat. Nakon zatvaranja dogovora, nekrentine će biti rebrendirane tako da odražavaju koncept STOP SHOP brenda.

Podaci o STOP SHOP porfoliju

STOP SHOP je brend kompanije IMMOFINANZ i zasniva se na regionalnim ritejl centrima u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Parkovi se prostiru na lokacijama naseljenim sa 30.000 do 150.000 stanovnika. Ovi maloprodajni ritejl parkovi obuhvataju od 3.000 do 15.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje i nude posetiocima dovoljan broj parking mesta, dobru povezanost sa gradom linijama javnom prevoza i bogatu ponudu domaćih i stranih brendova. STOP SHOP portfolio IMMOFINANZ-a trenutno pokriva 66 lokacija u sedam zemalja: Slovačka(16 STOP SHOP parkova), Mađarska (14 STOP SHOP parkova), Austrija (11 STOP SHOP parkova), Češka (10 STOP SHOP parkova), Slovenija (6 STOP SHOP parkova), Poljska(6 STOP SHOP parkova) i Srbija (3 STOP SHOP parka).

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum