Kompanija IMMOFINANZ proširuje STOP SHOP brend na 66 retail parkova

Stop Shop spolja

Kompanija IMMOFINANZ nastavlja širenje brenda STOP SHOP akvizicijom osam ritejl parkova u Slovačkoj i Mađarskoj.

Otkupna vrednost stečenih nekretnina iznosi približno 79 miliona evra. Kapacitet popunjenosti novih ritejl parkova je gotovo 98% dok je godišnji prihod od iznajmljivanja od oko 6.6 miliona evra. Preuzimanje će biti sprovedeno u nekoliko koraka, zaključno sa prvim kvartalom 2017. godine. STOP SHOP portfolio kompanije IMMOFINANZ će tada pokrivati 66 lokacija u sedam zemalja sa približno 449 hiljada kvadratnih metara zakupnog prostora i knjigovodstvenom vrednošću od preko 600 miliona eura. Istovremeno, novi projekti u Srbiji i Poljskoj su već u pripremnoj fazi.

„Ove akvizicije predstavljaju odličan dodatak našem STOP SHOP portfoliju u Slovačkoj i Mađarskoj. Kvalitetne lokacije, uspešno dosadašnje poslovanje, povoljno konkurentsko okruženje i dokazno kvalitetna kombinacija zakupaca, govore u prilog ovih investicionih mogućnosti sa atraktivnom cenom.”, komentar je Olivera Šumija (Oliver Schumy), generalnog direktora kompanije IMMOFINANAZ. „Naš cilj je da u narednim godinama povećamo broj STOP SHOP parkova na preko 100, kroz sopstvene projekte, ali i dalje akvizicije.“

Paket kupljenih nekretnina u Slovačkoj uključuje šest ritejl parkova u gradovima Bardjejov, Mihalovce, Prievidza, Rožnjava, Prešov i Bratislavska Rača. Prodavac je austrijska kompanija WM invest LtD. „Ovih šest nekretnina se nalaze na utvrđeno dobrim maloprodajnim lokacijama i imaju veoma visoku stopu popunjenosti“, objasnio je Mihael Vakolbinger (Michael Wakolbinger), izvršni direktor kompanije prodavca. Ovim preuzimanjem, portfolio ritejl parkova kompanije IMMOFINANZ u Slovačkoj se povećao na 16 lokacija sa 112 hiljada kvadratnih metara prostora namenjenog zakupu.
Druga akvizicija uključuje ritejl parkove u mađarskim gradovima Hatvan i Solznok. Prodavac je kompanija Real 4 You Immobilien LtD. U Mađarskoj, STOP SHOP brend će sada poslovati na 14 lokacija sa 128 hiljada kvadratnih metara zakupnog prostora.

Svaka od osam stečenih nekretnina ima između 7 i 9,3 hiljade kvadratnih metara prostora namenjenog zakupu kao i atraktivan miks postojećih zakupaca, poput kompanija Deichmann, Takko, JYSK i C&A po kojima je brend STOP SHOP već postao poznat. Nakon zatvaranja dogovora, nekrentine će biti rebrendirane tako da odražavaju koncept STOP SHOP brenda.

Podaci o STOP SHOP porfoliju

STOP SHOP je brend kompanije IMMOFINANZ i zasniva se na regionalnim ritejl centrima u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Parkovi se prostiru na lokacijama naseljenim sa 30.000 do 150.000 stanovnika. Ovi maloprodajni ritejl parkovi obuhvataju od 3.000 do 15.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje i nude posetiocima dovoljan broj parking mesta, dobru povezanost sa gradom linijama javnom prevoza i bogatu ponudu domaćih i stranih brendova. STOP SHOP portfolio IMMOFINANZ-a trenutno pokriva 66 lokacija u sedam zemalja: Slovačka(16 STOP SHOP parkova), Mađarska (14 STOP SHOP parkova), Austrija (11 STOP SHOP parkova), Češka (10 STOP SHOP parkova), Slovenija (6 STOP SHOP parkova), Poljska(6 STOP SHOP parkova) i Srbija (3 STOP SHOP parka).