Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti MOL postao najveći deoničar Ine

MOL postao najveći deoničar Ine

Mađarski MOL će, nakon što je zatvorena ponuda za preuzimanje Ine, s ranije kupljenih 25 odsto, imati ukupno 47,15 odsto deonica hrvatske naftne kompanije. Hrvatska Središnja depozitarna agencija (SDA) je objavila da je tokom trajanja ponude pohranjeno ukupno 2.215.469 otplaćenih deonica Ine, što predstavlja 22,15 odsto od ukupnog broja.

MOL je u javnoj ponudi ponudio cenu od 2.800 kuna (392 evra) po deonici Ine, pa za pohranjene deonice deoničarima treba da isplati oko 6,2 milijarde kuna (868,9 miliona evra).

MOL-ova ponuda za preuzimanje odnosila se na nešto više od 30,16 posto dionica, odnosno na sve deonice Ine koje nisu u vlasništvu MOL-a i hrvatske Vlade. Nakon javne ponude mađarska naftna kompanija postaje najveći deoničar Ine, s obzirom da Vlada u svom vlasništvu ima 44,83 posto deonica.

 

Izvor: Seebiz.eu ,B92

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum