Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Samo na Retail Serbia: Rezultati svih grčkih trgovaca

Samo na Retail Serbia: Rezultati svih grčkih trgovaca

Tokom prošle godine grčko tržište maloprodaje obeležili su kolapsi dva velika trgovca, Marinopoulosa koji je trenutno u fazi spajanja sa trgovcem Sklavenitisom i Veropoulosa koji se sada nalazi u vlasništvu Grupe Metro AEBE.

Lista po ostvarenoj prodaji ne može sa sigurnošću da bude tačna zbog nedostatka izveštaja nemačkog Lidla koji ne objavljuje rezultate svog poslovanja. Deset najvećih trgovaca u Grčkoj, zabeležili su promet u iznosu od 7,50 milijardi evra, što predstavlja pad od oko 0,48%. Prema procenama, iako Lidl nije na navedenoj listi, procenjuje se da zauzima treće ili četvrto mesto sa prometom od oko 1,2 milijardi evra. Na prvom mestu se nalazi AB Vassilopoulos, trgovačka kompanija u vlasništvu Ahold Delhaize Grupe, koja je u prošloj godini ostvarila promet od 1,945 milijardi evra, što je rast za 8,62%. Na drugom mestu se nalazi Grupa Sklavenitis, sa prometom od 1,744 milijardi evra i rastom od 40,79%. Grupa Marinopoulos koja se nalazi u najtezoj finansijskoj situaciji u svojoj istoriji, tokom prošle godine je ostvarila promet od 1,271 milijardi evra, i zabeležila pad od 18,14%.

Grcki trgovci

Najveći trgovac na severu zemlje, Masoutis, nalazi se na četvrtom mestu sa 751,6 miliona evra, što je rast od 1,28% u odnosu na godinu ranije. Grčka METRO Grupa koja je početkom godine preuzela objekte Veropoulosa, zabežila je u prošloj godini promet od 736,2 miliona i rast od 5,58%. Trgovački lanac Γαλαξίας (Galaksija) nalazi se na šestom mestu sa 473 miliona i sa rastom 2,34%. Kompanija Veropoulos koja je prisutna i na srpskom trzistu sa Super Vero objektima, nalazi se na sedmom mestu i prometom od 146 miliona, sto predstavlja pad od cak 8,77%. Atinski Market IN ostvario je promet od 186 miliona, sto je rast od 9,4%. Lanac Κρητικός (Kritikos), nalazi se na devetom mestu sa prometom od 144 miliona, dok je na desetom trgovac INKA sa ostvarenim prometom od 141,4 miliona, sto predstavlja pad od 1,44%.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum