Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Vlasnik Mojih Brendova preuzima trgovački lanac PROFI za 533 miliona

Vlasnik Mojih Brendova preuzima trgovački lanac PROFI za 533 miliona

Mid Europa Partners, vlasnik Mojih Brendova u čijem se sastavu nalaze kompanije Imlek, Knjaz Miloš i Bambi, preuzeće trgovački lanac PROFI u Rumuniji, saopšteno je iz Mid Europa Partners.

Transakcija vredna 533 miliona evra između dosadašnjeg vlasnika lanca investicionog fonda Enterprise Investors iz Poljske i Mid Europa Partners trebalo bi da se realizuje u prvom kvartalu 2017. godine do kada će Komisija za zaštitu konkurencije odobriti preuzimanje. PROFI je jedan od najvećih trgovačkih lanaca na rumunskom tržištu sa najvećom geografskom pokrivenošću u više od 220 mesta širom zemlje. Poslednjih meseci, PROFI pravi snažnu ekspanziju otvarajući veliki broj marketa različitih formata i približava se broju od 500 maloprodajnih objekata u svom sistemu. Očekuje se da lanac završi tekuću godinu sa ostvarenim prometom od 800 miliona evra i sa više od 11.000 zaposlenih.

Kako je saopšteno, PROFI je najbrže rastući trgovački lanac u Rumuniji koji gradi lidersku poziciju i veoma je pažljivo praćen rad kompanije u poslednjih nekoliko godina. PROFI ima veliko iskustvu u privlačenju novih potrošača nudeći im sveže proizvode u modernim maloprodajnim objektima. Tokom 2011. godine investicioni fond je preuzeo lanac prodavnica Zabka u Poljskoj a u planu za naredni period je preuzimanje i najveće online prodavnice na poljskom tržištu.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum