Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti IMLEK: U 2016. godini investirano 30 miliona evra

IMLEK: U 2016. godini investirano 30 miliona evra

Prethodnu poslovnu godinu kompanije Imlek, obeležila su ulaganja u unapređenje poslovanja zahvaljujući kojima je ostvaren rast tržišnog učešća u svim zemljama regiona.

Imlek je u protekloj godini uložio preko 30 miliona evra u različite projekte, čime je pokrenuo rast celokupne mlečne industrije. Pomenute investicije odnose se, pre svega, na unapređenje proizvodnih procesa, kupovinu mehanizacije farmerima i razvoj novih proizvoda.

Na konferenciji za medije napravljen je osvrt na Imlekovo poslovanje, a novinarima su se obratili generalni direktor kompanije, Ilija Šetka, kao i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović.

„Mogu slobodno da kažem da je protekla 2016. godina, godina Imleka sa investicijom od 30 miliona evra. Posebno sam ponosan što smo u godini nezapamćenih potresa na evropskom tržištu sirovog mleka i rekordno niskih cena, uspeli da pomognemo i našim najznačajnijim partnerima, našim farmerima. Pomogli smo im kako kroz više cene otkupa od evropskih, tako i kroz kupovinu mašina i kredite, kako bi što bezbolnije prebrodili ovaj period. Kroz kampanju „Moja Kravica Rasti srećno“ započeli smo izgradnju dečijih igrališta širom Srbije, a brojne su i druge društveno odgovorne aktivnosti koje sprovodimo u cilju obezbeđivanja srećnijeg odrastanja naših najmlađih. I u narednoj godini imamo u planu velike investicije koje pre svega imaju za cilj unapređenje poslovanja naše kompanije ali i zajednice u kojoj poslujemo, rekao je Ilija Šetka, generalni direktor kompanije Imlek.

„Apsolutno svesni značaja stočarstva i mlekarstva, kao njegove važne grane, ulažemo maksimalne napore da, u periodu krize sektora na celom evropskom tlu, sačuvamo svaki litar ovog izvora egzistencije za mnoge poljoprivrednike. U narednom periodu snažnije ćemo da podržimo kvalitet, jer jedino on garantuje opstanak na zahtevnoj tržišnoj utakmici. Zbog toga, uskoro ćemo pustiti u rad i referentnu laboratoriju za ispitivanje kvaliteta mleka. Time, ne samo da ćemo imati izuzetno preciznu i objektivnu ocenu kvaliteta mleka naših proizvođača, već ćemo im i omogućiti da u skladu sa kvalitetom dobiju i adekvatne podsticaje“, izjavio je Nedimović.

Kroz brojne društveno odgovorne projekte Imlek se aktivno uključuje u pomoć zajednici u kojoj posluje, a pored toga u narednom periodu kompanija će biti usmerena ka održavanju postojećeg kvaliteta proizvodnje koji je u skladu sa svim evropskim i svetskim standardima.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum