Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Samo na Retail Serbia: Analiza trgovinskih lanaca u Mađarskoj

Samo na Retail Serbia: Analiza trgovinskih lanaca u Mađarskoj

Svi trgovinski lanci koji posluju na mađarskom tržištu tokom ove godine beleže rast prometa i ostvarenu dobit. Izuzetak je napravio samo trgovac Paloc koji je sa svojih 100 marketa i kao jedan od najvećih partnera grupacije CBA proglasio bankrot nakon višegodisnjeg lošeg poslovanja.

Nemački diskonter Aldi planira da tokom decembra otvori čak četiri nova maloprodajna objekta, od kojih će se jedan nalaziti u neposrednoj blizini Tesco hipermarketa u Budimpešti. Kako smo ranije najavili, Aldi planira da u narednih nekoliko godina napravi snažnu ekspanziju u Mađarskoj otvaranjem više od 150 marketa na novim lokacijama. Aldi sa najavljivanjem četiri objekta i sa već otvorenih dvanaest zauzima prvo mesto sa širenjem maloprodajne mreže. Član Rewe Grupe, Penny, nedavno je otpočeo izgradnju novog logističkog centra u koji će investirati 7,7 milijardi forinti. Trgovac tekuću godinu završava sa 207 marketa u svom sistemu, među kojima su i objekti sa novim konceptom kojima Penny posvećuje izuzetnu pažnju. Fokus je stavljen i na veću ponudu proizvoda lokalnih proizvođača. Nemački Lidl je tokom ove godine otvorio 17 renoviranih i jedan novi market. Lidl u Mađarskoj poseduje 165 marketa, dok su svi renovirani urađeni sa novim konceptom koji će od početka poslovanja biti prisutan i na srpskom tržištu.

Spar Austria koji posluje na mađarskom tržištu više puta tokom ove godine je saopštio da planira da i dalje investira u širenje i modernizaciju postojeće maloprodajne mreže. Trgovačka kompanija je tokom ove godine otvorila četiri nove i 26 modernizovanih prodavnica. Poslednji u nizu otvorenih objekata je renovirani Interspar hipermarket u Budimpešti i novi supermarketi takođe u glavnom gradu Mađarske.
Francuski trgovac Auchan (Ošan) od 10.novembra posluje i kroz online prodavnicu kojoj je posvetio veliku pažnju. Britanski trgovinski lanac Tesco, od aprila tekuće godine uvodi non stop radno vreme u nekoliko hipermarketa. I pored povećanja zarada svojim radnicima, kompanija se već duži period u Mađarskoj bori sa nedostatkom radne snage. Ipak, britanski lanac najavio je da će nastaviti da investira na tržište Mađarske na kome ima jaku konkurenciju. Tesco je bio prinuđen da u 2016. godini zatvori jednu filijalu u Budimpešti.

I pored toga što je Paloc kao jedan od najvećih partnera CBA proglasio bankrot, trgovačka grupacija kao najbrojnija u Mađarskoj nastavila je svoje poslovanje i u saradnji sa partnerima otvorila veliki broj marketa širom zemlje. CBA je u ovoj godini najviše investirao u svoje marketing kampanje koje su dale pozitivne rezultate.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum