Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti IKEA objavila godišnji izveštaj o poslovnim rezultatima u 2016. godini

IKEA objavila godišnji izveštaj o poslovnim rezultatima u 2016. godini

IKEA Grupa je objavila godišnje izveštaje o poslovnim rezultatima ostvarenim u fiskalnoj 2016. godini kao i izveštaj o održivom razvoju koji se odnosi na isti period.

Kako se navodi u izveštaju. tokom fiskalne 2016 godine, IKEA je ostvarila ukupan prihod od 34.2 milijarde eura, što predstavlja rast od 7.1% u odnosu na prethodnu godinu. Ostvaren je neto profit od 4.2 milijarde eura.

Robne kuće u okviru IKEA grupe posetilo je 783 miliona ljudi, što je porast od 12 miliona u odnosu na prethodnu godinu.

Najveća maloprodajna tržišta na osnovu vrednosti prodaje bila su Nemačka, SAD, Francuska, Velika Britanija i Švedska, a u pripremi su i otvaranja u dve nove zemlje, Srbiji i Indiji.

Tokom 2016. godine IKEA je otvorila 12 novih robnih kuća i 19 novih lokacija za preuzimanje i naručivanje IKEA proizvoda, a IKEA Family je tokom godine postao jedan od najvećih klubova lojalnih kupaca na svetu, dosegavši 100 miliona članova.

Izveštaj o održivosti navodi da je kompletan IKEA asortiman rasvete u LED tehnologiji ili je kompatabilan sa LED sijalicama. Samo u fiskalnoj 2016. IKEA je prodala 80 miliona LED sijalica.

IKEA je bila aktivna i na humanitarnom planu, gde je IKEA Fondacija donirala 23.5 miliona eura programima koji se bave poboljšanjem uslova života dece i porodica u nekim od najsiromašnijih delova sveta.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum