Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti SPAR: Preuzimamo BILLA trgovine i logistički centar u Hrvatskoj

SPAR: Preuzimamo BILLA trgovine i logistički centar u Hrvatskoj

SPAR Austria, koja posluje na hrvatskom tržištu, preuzima BILLA supermarkete i logistički centar u Sv.Heleni, saopšteno je iz kompanije za Retail Serbia.

Kako se navodi u saopštenju, kompanija SPAR će preuzeti 62 BILLA trgovine i logistički centar u Sv.Heleni. Ipak, dogovorena cena ostaje poslovna tajna, a planirana primopredaja objekata planirana je na proleće 2017. godine do kada bi trebalo da odobri i AZTN.

Rudolf Staudigner, odgovoran za međunarodne operacije u SPAR-u je izjavio da je kompanija u Hrvatskoj prisutna od 2005. godine i da su u njoj videli veliki potencijal.

"Želimo da povećamo naš tržišni udeo. Zadovoljni smo postignutim dogovorom i širenjem na tržištu, kao i preuzimanjem svih radnika iz Bille", naveo je on.

SPAR je u Hrvatskoj prisutan sa 19 Interspar hipermarketa i 38 SPAR supermarketa. U 2015. godini, kompanija je ostvarila prodaju od 365 miliona kuna. SPAR-ova filijala zapošljava više od 2.700 ljudi.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum