Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Rusija: LENTA pravi ekspanziju sa 27 novih objekata

Rusija: LENTA pravi ekspanziju sa 27 novih objekata

Ruska trgovačka kuća LENTA je otvorila 27 hipermarketa i supermarketa na novim lokacijama. 

Kako je saopšteno, LENTA je otvorila 11 prodavnica na nekadašnjim lokacijama K-RUOKA marketa. Ukupna površina prodajnih jedinica iznosi 40.023 kvadrata, od čega je nešto više od 39.000 kvadrata u vlasništvu kompanije, dok je oko 2.000 kvadrata u zakupu. Većina prodavnica nalazi se u regionima Sankt Peterburg i Lenjingradske oblasti.

Tokom decembra otvoreni su i novoigrađeni objekti u sledećim gradovima: Moskva, Sankt Peterburg, Samara, Kaluga, Irkurtsk i drugima. Poslednji u nizu supermarketa otvoren je u Moskvu. 36. po redu supermarket u glavnom gradu Rusije zauzima površinu od 1300 kvadrata, od čega je nešto manje od 1000 prodajna površina. Kupcima je na raspolaganju 4.500 artikala i osam kasa. Supermarket je otvoren svakog dana od 08.00 do 23.00h i nalazi se u zakupljenim prostorijama.

Kompanija je otvorila i novi hipermarket u gradu Samara. Ovo je ujedno i drugi po redu objekat ovakvog tipa u tom gradu a iz LENTE najavljuju dalju ekspanziju i aktivno širenje u svim gradovima.

Novi LENTA hipermarket Samara:

  • Površina objekta: 9775m2
  • Prodajna površina: 5668m2
  • Broj artikala u ponudi: 19.000
  • Radno vreme: 24h / sedam dana u nedelji
  • Broj kasa: 26
  • Parking mesta: 500
  • Vlasništvo objekta: LENTA

LENTA 2016. godinu završava sa ukupno 190 hipermarketa i 47 supermarketa širom zemlje. LENTA spada u najveći lanac hipermarketa u Rusiji i peti po ostvarenom prometu u 2015. godini. Kroz mrežu prodavnica i sedam ditributivnih centara zapošljava više od 34.000 radnika. 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum