Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti OBI napravio ekspanziju u Mađarskoj, Srbija više nije na karti širenja?

OBI napravio ekspanziju u Mađarskoj, Srbija više nije na karti širenja?

OBI (DIY) je zadovoljan poslovanjem na mađarskom tržištu i nastaviće da investira u njega, saopšteno je iz ove trgovačke kompanije.

OBI je napravio veliku ekspanziju u Mađarskoj i nastaviće da investira u njoj. Kompanija je plate zaposlenima povećala za oko 25% i trenutno zauzima prvo mesto u retail sektoru po povećanju plata. Samo u Budimpešti, trgovac poseduje devet trgovačkih centara u kome nudi veliki izbor sanitarija, građevinskog materijala, podova, stvari za kuću, nameštaj, kuhinje, osvetljenja, auto opreme i drugog. 

OBI je u našem okruženju prisutan i u Bosni i Hercegovini sa prodajnim centrom u Sarajevu koji radi pod franšizom. Ipak, predstavnici nemačke kompanije već više od šest godina ne spominju ulazak na srpsko tržište i kako trenutno stvari stoje u retail sektoru, OBI verovatno i u narednih nekoliko godina neće otpočeti poslovanje kod nas. 

Tržišta na Balkanu, ostala su bez velikih DIY trgovaca. Srbiju je napustio poznati francuski lanac Mr.Bricolage, u Hrvatskoj više ne posluju OBI i Baumax, dok je Albaniju napustio Praktiker. Nešto bolja situacija je u susednoj Bugarskoj u kome Praktiker i Mr.Bricolage otvaraju veliki broj centara i koji su najavili dalje investiranje. Praktiker je nakon 25. godina poslovanja u Grčkoj i otvaranja velikog centra na Rodosu saopštio pozitivne rezultate i najavio otvaranje novih centara širom zemlje. Nekadašnji Mr.Bricolage objekat u Novom Sadu posluje kao partner francuske kompanije i pod brendom Brico S koji se nalazi u vlasništvu domaće kompanije.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum