Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti IKEA stiže u Srbiju za nekoliko meseci, u Rumuniju investira još 500 miliona

IKEA stiže u Srbiju za nekoliko meseci, u Rumuniju investira još 500 miliona

IKEA planira da investira još 500 miliona evra na rumunskom tržitu koje je najbrže rastuće u maloprodajnom sektoru jugoistočne Evrope.

Svedska kompanija planira da posluje u Rumuniji sa devet trgovačkih centara. IKEA trenutno poseduje jednu robnu kuću koja se nalazi u Bukureštu, dok će tokom 2018. godine biti otvorena i druga na većoj prodajnoj površini. Stefan Vanoverbeke, direktor IKEA za jugoistočnu Evropu je izjavio, da je Rumunija zemlja sa najvećim razvojnim potencijalom u ovom delu Evrope i da će kompanija investirati i u drugim rumunskim gradovima kao i da će ukupna investicija iznositi 500 miliona evra. Otvaranjem novih robnih kuća, IKEA će zapošljavati više od 3.000 radnika. Druga robna kuća čije se otvaranje očekuje sledeće godine, nalaziće se u istočnom Bukureštu u blizini velikih trgovačkih objekata Jumbo, Jysk, Metro, Auchan i Dedeman. Objekat će se prostirati na oko 37.000 kvadratnih metara i zapoliće 300 radnika. Jedan od budućih IKEA centara nalaziće se i u Temišvaru čiji se početak rada očekuje do 2020. godine.

IKEA će za nekoliko meseci završiti izgradnju prve robne kuće u Srbiji, koja se nalazi u blizini Beograda čime će svedski gigant i zvanično otpočeti poslovanje u retail sektoru na našem tržištu. Kako je ranije najavljeno iz kompanije, postoji mogućnost da se pored robne kuće nadomak Beograda izgradi i retail park.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum