Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti ROSSMANN otvara 250 novih drogerija, Srbija nije u planu

ROSSMANN otvara 250 novih drogerija, Srbija nije u planu

Nemački lanac drogerija ROSSMANN, saopštio je da planira otvaranje 250 novih filijala.

Od planiranih 250 novih filijala, 110 će biti otvoreno na matičnom tržištu na kome se beleži rast prometa od 5,4% (6,1 milijardi). Iako posluje u našem okruženju, ROSSMANN nije saopštio mogući ulazak i ekspanziju na tržište Srbije. Kako je objavljeno, kompanija je u prošloj godini ostvarila promet u iznosu od 8,4 milijardi evra, što je rast od 6,3%. U širenje maloprodajne mreže planiraju se investicije od 225 miliona evra. Pored Nemačke, lanac drogerija prisutan je i u Poljskoj, Mađarskoj, Albaniji, Češkoj i Turskoj. Trgovačka kompanija trenutno zapošljava više od 50.000 radnika. 

U susednoj Mađarskoj, ROSSMANN je prisutan na 198 lokacija, ali nije saopšten broj novih filijala koji će biti otvoren na tom tržištu tokom ove godine. Ostvareni promet iznosi nešto više od 60 milijardi forinti. 

Ni drugi poznati lanci drogerija kao što su Muller, BIPA i drugi, još uvek, bar zvanično, ne pokazuju interes za ulazak na srpsko tržište.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum