Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti METRO beleži slabije rezultate

METRO beleži slabije rezultate

Nemačka trgovačka Grupa METRO beleži nešto slabije rezultate u kojima je u fiskalnoj godini ostvarila 17 milijardi ostvarenog prometa i profit od oko 821 miliona. 

METRO je zabeležio pad prodaje za 0,6% i manji operativni profit za 0,81%. Rezultati kompanije se pogoršavaju u poslednjih nekoliko godina i doneto je nekoliko strateških odluka, među kojima su prodaja jednog dela trgovačkih centara, kao i razdvajanje Grupe na dva dela. Na srpskom tržištu, METRO je zatvorio svoj distributivni centar u Subotici i otvorio novi koji se prostire na nekoliko puta manjoj kvadraturi. U susednoj Rumuniji, Grupa je prodala preostale REAL hipermarkete, dok je u Bugarskoj otežano poslovanje usled sve oštrije konkurencije. 

Kao što je ranije najavljeno Grupa se radvaja u dva dela, na prehrambeni i sektor elektronike koji obuhvata lance Saturn i Media Markt. METRO je trenutno prisutan sa tri distributivna centra u Beogradu i sa po jedan u Subotici, Novom Sadu, Šapcu, Požarevcu, Kragujevcu i Nišu. METRO je i dalje najveći trgovački lanac u Nemačkoj i četvrti po veličini u Evropi.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum