Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Trgovinski lanac Metro Cash & Carry investirao je 100 miliona evra u Srbiji

Trgovinski lanac Metro Cash & Carry investirao je 100 miliona evra u Srbiji

Trgovinski lanac Metro Cash & Carry investirao je 100 miliona evra u Srbiji tokom četiri godine poslovanja, rečeno je agenciji Beta u toj kompaniji. Kako su naveli, Metro cash end carry, koji posluje o okviru nemačke Metro grupe, u Srbiji je do sada otvorio pet distributivnih centara, i to dva u Beogradu i po jedan u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu, a u planu je i dalji razvoj i širenje na srpskom tržištu.

"Planovi za otvaranje novih distributivnih centara biće poznati javnosti kada se sve potrebne procedure privedu kraju“, navode u toj kompaniji. Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević najavio je nedavno nakon sastanka sa predstavnicima kompanije Metro da je u planu da sledeće godine u Srbiji budu otvorena četiri nova objekta Metro cash end carry. Kako je rečeno u kompaniji Metro cash end carry, oko 80 odsto prehrambenih proizvoda nabavlja se od domaćih dobavljača i proizvođača, a kroz proizvodnju privatne robne marke „metro“ 23 proizvođača proizvode 110 lokalnih proizvoda. „Na taj način se proizvodni kapaciteti popunjavaju, a proizvođači dobijaju šansu da izvoze kroz mrežu distributivnih centara Metroa u svetu“, saopšteno je u kompaniji. U dosadašnjoj saradnji, lokalni proizvođači iz Srbije izvoze proizvode privatne robne marke „metro“ u distributivne centre u Hrvatskoj.

Saopšteno je i da su objekti Metro cash end carry u Srbiji počeli da rade 24 sata dnevno. Metro cash end carry nalazi se u 29 zemalja sa vise od 600 veleprodajnih centara, a sa preko 100.000 zaposlenih kompanija je postigla prodaju od 31,7 milijardi evra u 2007. godini.

Izvor: Danas

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum