Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Kaufland povećava prisustvo u regionu

Kaufland povećava prisustvo u regionu

Trgovački lanac Kaufland planira da investira do 25 miliona leva u širenje i modernizaciju maloprodajne mreže u Bugarskoj. 

Do početka izgradnje diskont hipermarketa u Velikom Trnovu, Kaufland će otvoriti objekte u Varni u kojima će potrošačima ponuditi širok spektar proizvoda u objektima urađenim po novom konceptu ovog lanca. Kaufland je prvi objekat u Bugarskoj otvorio 2006. godine i danas se nalazi na 57 lokacija rasprostranjenih u više od 30 bugarskih gradova. Generalni direktor Kaufland Bugarska, Dimitar Spasov je izjavio da je kompanija do sada investirala oko 1,4 milijardi leva na bugarskom tržištu. On je dodao da je ostvareni promet u kalendarskoj 2016. godini iznosio 1,4 milijardi leva, što je povećanje za oko 8% u odnosu na godinu ranije.

Kaufland u Bugarskoj trenutno sarađuje sa 792 bugarska dobavljača, dok je od 50 do 70% robe u ponudi domaćeg porekla. Trgovački lanac nije objavio ostvareni profit u Bugarskoj, ali se nezvanično procenjuje da on iznosi oko 100 miliona leva. 

Kaufland poseduje maloprodajnu mrežu i u Hrvatskoj, Rumuniji, Nemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj i Češkoj. Lanac posluje sa više od 1.000 diskont hipermarketa i deo je Schwarz Grupe.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum