Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Delta će učestvovati na tenderu za kupovinu Merkatora

Delta će učestvovati na tenderu za kupovinu Merkatora

Srpska kompanija Delta holding najavila je juče da će učestvovati na tenderu za kupovinu slovenačkog trgovinskog lanca Merkator.
„Delta Holding planira nastavak širenja poslovanja u zemljama jugoistočne Evrope i kupovina Merkatora značajno bi doprinela bržem ostvarivanju tog cilja. Kad tender bude raspisan Delta će obaviti zvanične razgovore sa kompanijom Pivovarna Laško, koja je akcionar Merkatora i upoznaće buduću Vladu Slovenije o namerama. Kupovinom udela u Merkatoru, navode u Delti, stvorili bismo kompaniju koja bi zauzela značajno mesto među vodećim maloprodajnim lancima u Evropi“, navodi se u saopštenju Delte.

Uprava Merkatora smatra da bi prodaja drugoj trgovačkoj kompaniji značila da će Merkator postati zavisan od drugog trgovačkog lanca, što bi uticalo na njegovo poslovanje. Uprava Merkatora, na Internet stranicama Ljubljanske berze upozorava da bi kupac Merkatora, nakon kupovine više od 48 odsto te kompanije, koliko zajedno prodaju Pivovarna Laško i Infond Holding, morao objaviti preuzimanje čime bi „verovatno postao većinski vlasnik kompanije“.

Pivovarna Laško i Infond Holding najavili su da će objaviti međunarodni tender za prodaju 48,34 odsto akcija trgovinskog lanca Merkator. Slovenački list "Delo" u današnjem izdanju navodi da su "mogući kupci francuski Karfur , srpska Delta i hrvatski Agrokor". 

Izvor: Beta

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum