Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Bugarski Pikadili otišao u stečaj

Bugarski Pikadili otišao u stečaj

Sa više od 80 miliona leva duga prema poveriocima, bugarski trgovački lanac Pikadili proglasio je u stečaj.

Trgovačka kompanija Select Trade u čijem se vlasništvu nalazi lanac, trenutno poseduje samo 16 supermarketa, od nekada 40 rasprostranjenih širom zemlje. Dug prema poveriocima iznosi oko 84 miliona leva, dok je celokupna vrednost imovine procenjena na oko 25 miliona. Iako supermarketi još uvek nisu zatvoreni, na rafovima je primetan mali izbor artikala. Gradski sud u Sofiji, prograsio je nelikvidnost Pikadilia još krajem 2012. godine, dok je na kraju 2015. godine lanac bio prezadužen. Kompanija je imenovala privremenog upravnika koji je za april sazvao skupštinu akcionara na kojoj će se više znati o sudbini i preostaloj imovini ovog trgovačkog lanca.

Podsetimo, ovo je drugi trgovački lanac u Bugarskoj koji je za samo godinu dana proglasio stečaj. Od sredine prošle godine i nakon proglašenog stečaja, filijala Marinopoulosa u toj zemlji potpuno je povukla svoje poslovanje zatvaranjem svih trgovačkih objekata koji su radili pod franšizom francuskog Carrefour-a.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum