Rumunija: Carrefour predstavio novi koncept i najavio otvaranje 86 marketa

Carrefour Romania prezentacija

Najveći evropski trgovački lanac Carrefour, predstavio je novi koncept svojih trgovina u Rumuniji, ali i najavio otvaranje 86 marketa do kraja godine.

Na mestu nekadašnjeg Billa supermarketa, Carrefour je 1.marta u Bukureštu u sklopu Liberty šoping mola koji se nalazi u Sektoru 5, svečano otvorio prvi market u kome je uveo kovi koncept na srednjim formatima. Jean Baptiste Dernoncourt, CEO Carrefour Romania, je izjavio da će novi koncept prodavnice zadovoljavati sve potrebe i zahteve njihovih potrošača, kako bi im obezbedili najbolju ponudu na tržištu. Sredinom prošle godine, Carrefour je preuzeo Billa maloprodajnu mrežu u Rumuniji, a kako je preporučeno od Konkurencijskog veća, francuski trgovac bi rebrendiranje trebao da završi do kraja tekuće godine i otvori 86 marketa. U narednom periodu, Carrefour će zatvoriti 10 Billa prodavnica na kojima će otpočeti proces rebrendiranja. 

Prvi Carrefour Market sa novim konceptom donosi ponudu od 3.560 artikala, od kojih je 2.460 prehrambenih. Urađen je lak pristup svim kategorijama proizvoda, povećana vidljivost o svim informacijama, kao i potpuno moderan izgled na unutrašnjosti celog marketa. 

Podsetimo, Billa više nije prisutna u Rumuniji, dok se ove godine očekuje i potpuno povlačenje iz Hrvatske. Ipak, Billa je na više od 100 mesta prisutna u Bugarskoj i najavljeno je dalje šienje mreže trgovina, dok je Carrefour prestankom saradnje sa Marinopoulosom napustio Makedoniju, Albaniju, Grčku, Bugarsku i Kipar u kojima je poslovao kroz franšizu.