Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti dm deo dualnog obrazovanja u Srbiji

dm deo dualnog obrazovanja u Srbiji

dm drogerie markt u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Austrijskom razvojnom agencijom i Privrednom komorom Austrije, a uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije razvio je koncept za primenu modela dualnog obrazovanja u Srbiji.

Potpisivanjem ugovora, dm je i zvanično postao učesnik tog projekta čiji je program odobren od strane Ministarstva prosvete. Alexandra Olivera Korichi, generalna direktorka dm markt Srbija je istakla da dualno obrazovanje mladima nudi mogućnost da steknu kako teoretka znanja, tako i praktična iskustva i da ista primenjuju u svakodnevnom životu. Ona je dodala da od ovakvog sistema korist imaju trgovinske firme i njihovi kupci, jer mladi dobijaju posebno dobru obuku sa visokim nivoom profesionalne kompetentosti. "U kompaniji dm drogerie markt se čovek stavlja uvek u prvi plan bez obzira da li se radi o zaposlenima ili kupcima. Stoga nam je obrazovanje i dalji razvoj zaposlenih podjednako važan kao i prvoklasna podrška i savetovanje naših kupaca", izjavila je direktorka Alexandra Korichi na današnjoj press konferenciji koja je održana u dm drogeriji u Makedonskoj ulici u Beogradu. 

Praktičnu nastavu po dualnom obrazovanju, započeli su đaci u četiri maloprodajna objekta kompanije dm Srbija, sa tendecijom povećanja broja đaka u narednom periodu. 

Kompanija dm drogerie markt je jedan od najvećih lanaca drogerija u Evropi sa više od 3.000 maloprodajnih objekata u 12 zemalja. dm u Srbiji trenutno zapošljava 600 radnika, dok je taj broj veći od 50.000 na celokupnom nivou kompanije, istakli su danas iz dm-a.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum