Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Kompanija PespiCo imenovala novog direktora za područje Zapadnog Balkana

Kompanija PespiCo imenovala novog direktora za područje Zapadnog Balkana

Kompanija PepsiCo imenovala je Nenada Miščevića na poziciju komercijalnog direktora za područje Zapadnog Balkana, a koje obuhvata poslovanje u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Miščević na ovu poziciju dolazi sa pozicije menadžera za prodajne strategije, razvoj poslovanja i marketing u prodajnim objektima (Sales Strategy, New Business Development and Trade Marketing Manager) u kompaniji PepsiCo Zapadni Balkan. Imenovanjem Nenada Miščevića, po prvi put od ulaska PepsiCo-a na tržište Zapadnog Balkana 2008. godine, kompanijom rukovodi lokalni kadar.

Nenad Miščević poseduje više od sedam godina iskustva na različitim komercijalnim pozicijama na tržištima Srbije i Bosne i Hercegovine. Značajnu ulogu je imao u postavljanju visokih standarda u rezultatima prodaje, uvođenju inovacija i uspešnom ostvarivanju prodajnih strategija. Značajnim unapređenjima i upravljanjem profitabilnim inicijativama kod kupaca, Nenad Miščević je doprineo da poslovna jedinica PepsiCo Zapadni Balkan dobije IS&OP platinum sertifikat u 2016. godini, ostvarujući izvrsnost poslovnog procesa i obezbeđujući sigurnu putanju rasta poslovanja kompanije. Nenad Miščević je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

„Imamo potpuno poverenje u Nenadove sposobnosti i uz celo rukovodstvo tima na Zapadnom Balkanu, nastavljamo da unapređujemo mogućnosti, konkurentnu prednost na tržištu i ostvarujemo izuzetne poslovne rezultate“ istakao je Kristof Gije, generalni menadžer kompanije PepsiCo za region centralne Evrope i šireg Balkana, kome će Nenad Miščević direktno odgovarati.

Michalis Orfanoudakis, dosadašnji komercijalni direktor kompanije PepsiCo Zapadni Balkan, nakon 10 godina se vraća u Atinu. U prethodnih pet godina zahvaljujući odgovarajućoj strategiji i kreiranju poslovnih mogućnosti, uspeo je da iskoristi pun potencijal poslovanja na tržištu Zapadnog Balkana. On će svoju skoro 20 godina dugu karijeru nastaviti angažovanjem na regionalnim projektima tržišta šireg Balkana i Centralne Evrope.

Na tržištu Zapadnog Balkana kompanija PepsiCo posluje kroz kompaniju Marbo Product u čijem vlasništvu su brendovi Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud. PepsiCo Zapadni Balkan zapošljava više od 1200 ljudi i ima proizvodne linije u Magliću, kod Bačkog Petrovca i Laktašima u Bosni i Hercegovini.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum