Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti SPAR i zvanično preuzeo BILLA supermarkete u Hrvatskoj

SPAR i zvanično preuzeo BILLA supermarkete u Hrvatskoj

Krajem 2016. godine Rewe grupa i SPAR Handels-AG potpisali su ugovor o preuzimanju Bille u Hrvatskoj.

Nakon što je Hrvatska Komisija za zaštitu konkurencije dala bezuslovno odobrenje za zaključenje posla, preuzimanje je realizovano 1. aprila 2017.

Kompanija Billa d.o.o. do daljnjeg će nastaviti poslovanje dok će novu upravu predstavljati gospodin Helmut Fenzl, predsednik uprave SPAR Hrvatska i Danijel Vidiš, član uprave SPAR Hrvatska.

Pozdravljamo nove kolege i izražavamo zadovoljstvo povećanjem broja Spar supermarketa u Hrvatskoj. Preuzimanje Bille važan je strateški korak i predstavlja novu fazu u razvoju SPAR-a na Hrvatskom tržištu“, rekao je Helmut Fenzl, predsednik Uprave SPAR Hrvatska.

SPAR Hrvatska d.o.o. je u 100%-tnom vlasništvu SPAR ÖsterreichischeWa-renhandels AG. 19 Interspar hipermarketa i 39 Spar supermarketa u 2016. ostvarilo je bruto prihod od prodaje 2.800 mlrd. kuna. Na kraju 2016. godine u SPAR-u Hrvatska radilo je 2.800 zap.oslenih.

I u Sloveniji, trgovačka kompanija planira da proširi maloprodajnu mrežu otvaranjem novog Interspar hipermarketa, 100. po redu maloprodajnog objekta SPAR-a u Sloveniji. Tokom 2016. godine, SPAR je zabeležio rast prodaje od 2,4% odnosno na 743 miliona evra. Ipak, iz SPAR-a u Sloveniji su istakli da investiranje u toj zemlji donosi mnogobrojne probleme zbog nemogućnosti dobijanja građevinskih dozvola, ali da SPAR u tome nije izolovan slučaj.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum