Srbija još ne dobija KIK prodavnice, trgovac napravio ekspanziju u okruženju

Kik prodavnica

Nemački neprehrambeni trgovac KIK još uvek nije prisutan na našem tržištu, ipak, kompanija je u prošloj godini otvorila novi logistički centar u Slovačkoj i veliki broj novih prodavnica u našem okruženju. 

Maloprodajni diskontni lanac KIK koji nudi odeću, obuću, ukrasne predmete i stvari za kuću još uvek nije prisutan na našem tržištu. Poznati trgovac je u prošloj godini otvorio novi logistički centar u Slovačkoj koji zauzima površinu od 26.000 kvadrata, kao i veliki broj novih prodavnica. KIK je u našem okruženju napravio veliku ekspanziju na tržištima Hrvatske, Mađarske, Slovenije, ali i u Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj. 800-ta po redu KIK prodavnica u Centralnoj i Istočnoj Evropi svečano je otvorena u Plaza Centru na 650 kvadrata površine u Njiređhazu, sedmom po veličini gradu u Mađarskoj u kojoj je prisutan od 2008. godine. 

Još uvek nema zvaničnih najava da će se KIK pojaviti u Srbiji, a u planu je da se kapaciteti novog logističkog centra prošire za dodatnih 17.000 kvadrata. KIK je osnovan 1994. godine u Nemačkoj u kojoj se i danas nalazi centrala poznatog lanca. Trgovačka kompanija poseduje 3.400 maloprodajnih jedinica i zapošljava 23.000 radnika.