Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Rekordni rezultati Delta Holdinga u prvom kvartalu 2017.

Rekordni rezultati Delta Holdinga u prvom kvartalu 2017.

Delta Holding je započeo godinu rekordnim poslovnim rezultatima, saopštavaju iz kompanije.

 

U prvom kvartalu ove godine kompanija je ostvarila ukupan prihod od 120,6 miliona evra, što je 10.6 miliona evra više nego prošle godine. Ostvaren je EBITDA od 12 miliona evra, što je za 2.5 miliona evra više u odnosu na isti period prošle godine. Kao priznanje za pokretanje projekata koji pomažu društvo u kojem živimo i radimo, Delta Holding je dobio nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje.

Najveći deo prihoda generišu Delta Agrar (67%), a zatim Delta Distribucija (27%).

Delta Agrar je nastavio da širi svoju voćarsku proizvodnju. Na imanju u Zaječaru podignut je zasad trešnje na prvih 50 hektara, sa namerom da dostigne površinu od 150 hektara. Delta Agrar podiže i nove zasade klupskih sorti jabuka, a kompanija je dobila licencu za izvoz najpoznatije svetske klupske jabuke - Pink Lady - na tržište Rusije.

Istovremeno Delta Agrar ulaže u stočarstvo, u ovom trenutku otvoreno je sedam gradilišta na farmama. U toku je adaptacija štala, a junice najkvalitetnije rase uvezene su iz Danske. Zabeležen je i novi rekord – na imanju Napredak, krmača je oprasila 34 praseta (prosek je 24,5).

Delta Auto je u prvom tromesečju dobio tri nagrade: Grand Prix za celokupni nastup na sajmu automobila, priznanje za uvođenje električnih vozila na tržiste Srbije i BMW Presidents award za izvanredne rezultate i standarde u svim oblastima poslovanja.

U Delta Real Estate-u hoteli generišu više od 60% profita. Izgradnja hotela InterContinental u Ljubljani je završena, u toku je uređivanje enterijera, selekcija i obuka zaposlenih. Otvaranje je zakazano za septembar ove godine. Početak izgradnje šoping mola u Banjaluci je planiran za sredinu ove godine. Delta Real Estate aktivno radi na dobijanju neophoodnih dozvola, nakon čega sledi početak izgradnje šoping mola Delta Planet na Autokomandi.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum