Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti BILLA ipak ne odustaje od velikih aktivnosti na Balkanu

BILLA ipak ne odustaje od velikih aktivnosti na Balkanu

Nakon što je i zvanično povukla svoje poslovanje u Rumuniji i Hrvatskoj, BILLA planira da poveća svoje aktivnosti u Bugarskoj najavljivanjem još veće ekspanzije.

Kako je saopštila trgovačka kompanija, članica Rewe Grupe, tokom 2017. godina planira se otvaranje deset supermarketa na novim lokacijama. U 2016. godini, BILLA je ostvarila prodaju od 785 miliona leva, što predstavlja rast od 15,05% u odnosu na godinu ranije. Iz kompanije si dodali i da je broj zaposlenih povećan u prošloj godini za 375 radnika i da ih je sada ukupno 4423 u celokupnom Billa Bugarska sistemu. BILLA je u 2016. godini na tržištu Bugarske otvorila 12 novih supermarketa i tako povećala broj maloprodaja na ukupno 110. Neke od otvorenih prodavnica su deo akvizicije dveju sestrinskih kompanija u okviru Rewe Grupe, Bille i Penny.

Podsetimo, Penny se pre oko godinu dana povukao iz Bugarske, a Billa je pored preuzimanja pojedinih objekata, preuzela i logistički centar u kome se skladištila roba za Penny diskonte širom Bugarske.
Pored Penny-a, Bugarska je ostala nedavno i bez Pikadili supermarketa koji su proglasili stečaj nakon čega su i zvanično zatvoreni, dok je u prošloj godini došlo i do potpunog povlačenja Carrefour-a koji je poslovao kroz franšizu Grupe Marinopoulos.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum