BIPA planira ekspanziju u Hrvatskoj sa pedeset novih drogerija

Bipa Rewe

Nemačka Rewe Grupa kroz lanac drogerija BIPA planira da investira dodatnih četiri miliona evra na hrvatskom tržištu tokom 2017. godine. U dugoročnim planovima, lanac planira da se pojavi na pedeset novih lokacija. 

BIPA je u Hrvatskoj zabeležila rast prodaje u odnosu na godinu ranije od 22,01% što je oko 60 miliona kuna. Rewe Grupa je nedavno i zvanično povukla svoje BILLA supermarkete iz Hrvatske, međutim, u planu Grupe je da se u lanac drogerija u njenom sastavu investira dodatnih četiri miliona evra, koliko je investirano u širenje maloprodaje i tokom 2016. godine. 

Lanac BIPA u Hrtvatskoj posluje već punih deset godina. Plan trgovačke kompanije je da se u narednih nekoliko godina otvori pedeset novih trgovina i postanu vodeći lanac drogerija na tom tržištu. Podsetimo, sestrinska kompanija BILLA povukla se iz Hrvatske prodajom svojih supermarketa SPAR-u koji je uz maloprodajne objekte preuzeo i logistički centar u Sv. Heleni. 

REWE Grupa poseduje oko 10.000 maloprodajnih objekata u 14 evropskih zemalja sa brendovima BIPA, BILLA, Penny diskontima , Merkur supermarketima i drugima.