Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti ALDI povećava prisustvo oko Srbije ulaskom na novo tržište

ALDI povećava prisustvo oko Srbije ulaskom na novo tržište

Nemački ALDI planira da uđe na tržište Rumunije i otvori veliki broj marketa na tom tržištu.

Kako smo već ranije ekskluzivno najavili, ALDI će u narednih nekoliko godina otvoriti 250 novih diskonta u Mađarskoj i tako postati jedan od najvećih trgovačkih igrača u toj zemlji. Pored ekspanzije u Mađarskoj, ALDI ima u planu i ulazak na tržište Rumunije na kome će takođe napraviti ekspanziju otvaranjem diskont marketa širom zemlje. U toku je zapošljavanje menadžmenta koji će voditi filijalu ALDI-ja u Rumuniji. Očekuje se da će nemački diskonter prve maloprodajne objekte otvoriti za oko tri godine. Najveći trgovački lanci, među kojima su Cora, Mega Image, Carrefour, Lidl i Kaufland, Profi i drugi prave snažnu ekspanziju u Rumuniji. Samo u 2017. godini, očekuje se otvaranje nekoliko stotina novih marketa poznatih trgovaca. 

Podsetimo, ALDI se pre nekoliko godina povukao sa tržišta Grčke u kojoj je svoju mrežu marketa prodao konkurentu LIDL-u. Kada je reč o ostalim diskonterima u našem regionu, LIDL i Kaufland povećavaju prisustvo u Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Grčki Discount Markt ostaje drugi najveći diskonter u toj zemlji sa više desetina objekata. Penny nastavlja širenje u Rumuniji i Mađarskoj uz nove logističke centre, dok italijanski Euro Spin planira da otvori nekoliko novih diskonta u Sloveniji. Makedonski KAM Market otvorio je nedavno novi diskont u Skoplju ali i najavio dalje širenje.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum