Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti SPAR saopštio rast prometa i najavio ulazak na nova tržišta

SPAR saopštio rast prometa i najavio ulazak na nova tržišta

SPAR International je saopštio da je u 2016. godini zabeležio rast prometa i najavio dalju ekspanziju na tržišta u razvoju ali i ulazak na nova tržišta u Evropi.

Kompanija je u saopštenju navela, da je sada prisutna na 44. tržišta širom sveta sa ukupno 12.545 maloprodajnih objekata i da zapošljava 350.000 radnika. U 2016. godini, SPAR je ostvario promet od 33,1 milijardi evra, što predstavlja povećanje od 4,5%. Generalni direktor Spar International, Tobias Wasmuht, je izjavio, da je ovo bila rekordna godina za Spar, što je bio najveći rast za kompaniju za poslednjih deset godina. On je dodao da je u protekloj godini ostvaren uspešan ulazak SPAR-a u Albaniju i Tajland, kao i da se povećao broj partnera na tržištima Rusije i Kine. U 2017. godini, očekuje se otvaranje prvih SPAR prodavnica na Malti, Mongoliji i Šri Lanki. 

SPAR je tokom 2016. godine otvorio 369. novih supermarketa čime je došao do 7,2 miliona kvadrata prodajnog prostora širom sveta. Kako smo već ranije najavili, Portal Retail Serbia saznaje da je SPAR otpočeo pregovore sa nekoliko trgovačkih kompanija u Grčkoj, među kojima su Bazaar i Sklavenitis koji bi ukoliko uspostavi saradnju sa SPAR-om mogao da otpočne poslovanje i u Srbiji.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum