Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Prva IKEA u Srbiji se otvara 10. avgusta

Prva IKEA u Srbiji se otvara 10. avgusta

Robna kuća IKEA u Beogradu primiće svoje prve posetioce 10. avgusta u 10. sati. Ovo je jubilarna 400. robna kuća u svetu, a tržište Srbije je novo IKEA tržište u ovoj godini.

Robna kuća u Beogradu nalazi se u Bubanj Potoku, na 14. km od trga Slavija. Objekat preko 30.000 m2 gde će posetioci moći da pronađu inspiraciju za uređenje doma i pun asortiman od oko 9.500 proizvoda. Na raspolaganju će takođe imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu i parking sa oko 1200 mesta, kao i punjač za elektomobile u neposrednoj blizini. Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10.00 do 21.00 čas, dok je radno vreme restorana od 09.30 do 20.00 časova.

Robna kuća IKEA ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta. Između ostalog, objekat ima sistem za separaciju i zbrinjavanje 23 frakcije otpada, sa namerom da manje od 10% otpada ide na deponiju. Robna kuća poseduje geotermalne pumpe sa šest geotermalnih bunara koja služe za grejanje i hlađenje samog objekta. Sakupljena kišnica koristiće se za ispiranje toaleta i to je verovatno prvi takav primer u održavanju i radu robne kuće na tržištu Srbije. Sva unutrašnja i spoljna rasveta je LED čime se doprinosi da objekat ostvari velike uštede u potrošnji električne energije, a postavljeni solarni paneli na krovu objekta obezbeđuje deo potrebne energije za funkcionisanje objekta.

“Radujemo se 10. avgustu kada ćemo u 10 časova otvoriti vrata za naše prve posetioce u Beogradu. Otvaranje robne kuće u Beogradu je važan korak kojim želimo da naše proizvode približimo ljudima u Srbiji. IKEA želi da ima pozitivan uticaj na ljude i prirodnu sredinu u zajednicima u kojima posluje i želimo da i u Beogradu budemo dobar komšija i pouzdan partner”, rekao je Stefan Vanoverbeke, generalni direktor kompanije IKEA jugoistočna Evropa.

 

Radujemo se 10. avgustu kada ćemo u 10 časova otvoriti vrata za naše prve posetioce u Beogradu. Otvaranje robne kuće u Beogradu je važan korak kojim želimo da naše proizvode približimo ljudima u Srbiji. IKEA želi da ima pozitivan uticaj na ljude i prirodnu sredinu u zajednicima u kojima posluje i želimo da i u Beogradu budemo dobar komšija i pouzdan partner, rekao je Stefan Vanoverbeke, generalni direktor kompanije IKEA jugoistočna Evropa.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum