Lidl Srbija: Počela izgradnja marketa u Kragujevcu

Lidl objekat

Kompanija Lidl Srbija, otpočela je radove na izgradnji marketa i u Kragujevcu, potvrđeno je danas iz trgovačke kompanije portalu Retail Serbia.

Kako je navedeno, Lidl je ovog meseca započeo radove na izgradnji marketa u Kragujevcu koji će se nalaziti u ulici Save Kovačevića. Trenutno su u toku radovi na pripremanju terena, a bez obzira na to kada se izgradnja završi, nijedan objekat neće biti otvoren pre 2018. godine. Prodavnica u Kragujevcu će se prostirati na oko 2.500 kvadrata bruto površine, a gradi se sa glavnim poslovnim ciljevima Lidl-a: pružiti kupcima najbolje iskustvo kupovine, izgraditi sigurno i prijatno mesto za rad zaposlenih i biti društveno odgovorna kompanija.

Lidl je deo Schwarz Grupe koja je prisutna na više od 10.000 lokacija. Kompanija je nedavno otvorila Lidl market u Velikoj Gorici u Hrvatskoj koji se prostire na oko 1.200 kvadrata prodajne površine. Ekspanzija širenja prodajne mreže se nastavlja i u Rumuniji u kojoj je otvoren novi Kaufland diskont hipermarket u gradu Krajova. Ovo je 115. po redu Kaufland u Rumuniji u kome je zaposleno 100 radnika, a kupcima je na raspolaganju prodajni prostor od blizu 2.500 kvadrata.