Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Samo na Retail Serbia: Rezultati poslovanja svih trgovačkih lanaca u Mađarskoj

Samo na Retail Serbia: Rezultati poslovanja svih trgovačkih lanaca u Mađarskoj

Britanski trgovac Tesco, ostaje lider u maloprodajnom sektoru Mađarske po ostvarenom prometu u 2016. godini. Sledi domaći Coop, dok je na treće mesto izbio Spar.

Sa blizu 790 milijardi forinti ostvarenog prometa u 2016. godini, britanski trgovac Tesco ostaje lider u maloprodajnom sektoru Mađarske. Tesco je tokom prošle godine i pored problema sa nedostatkom radne snage uspeo da ostvari rast i da zadrži prvo mesto. Kompanija je pored novih investicija, u nekoliko hipermarketa uvela non stop radno vreme. Tesco je saopštio, da će uskoro biti održani sastanci menadžmenta i sindikata koji zahtevaju povećanje plata što je bila tema tokom prošle godine. 

Domaći trgovac Coop je u 2016. godini zauzeo drugu poziciju po ostvarenom prometu. On je sa 516 milijardi prometa u 2015. godini, zabeležio rast na 582 milijardi forinti tokom prošle godine. 

U 2016. godini, Spar je u Mađarskoj zabeležio promet od 516 milijardi forinti i izbio na treće mesto, na kome je bio domaći trgovac CBA. Spar je u prošloj godino otvorio veliki broj maloprodaja svih formata. Kompanija je do sada investirala oko milijardu evra, a u narednom periodu planira se otvaranje novih i modernizacija postojećih objekata. 

CBA je zabeležio pad prometa sa 509 na 503 milijardi forinti i zauzeo četvrto mesto. Slede Real sa 390 milijardi, Lidl sa 383 milijardi, francuski Auchan sa 340 milijardi, osmi je Penny sa 233 milijardi, Aldi sa 167 milijardi, nemački lanci drogerija dm sa 85,5 milijardi i Rossmann sa 68 milijardi forinti ostvarenog prometa u 2016. godini.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum